Linux Introductie

Deze cursus is bedoeld voor hen die nog (bijna) nooit met Linux hebben gewerkt en kennis willen maken met dit besturingssysteem. We gaan in de cursus aan de slag met de installatie van Linux om te zorgen dat we een werkend systeem krijgen dat doet wat we willen: internet, tekstverwerken, software installeren enzovoort. En we gaan kijken naar de technische kant van Linux. Hoe gebruik je het configuratiescherm, hoe werk je met commando's als dat nodig is? En natuurlijk gaan we ook aan de slag met de serverkant van Linux.

De training geeft de deelnemers inzicht in de werking van Linux en helpt ze op weg. Na de training kunnen cursisten zelf aan de slag met Linux en zich voorbereiden op een gecertificeerde Linux-opleiding. De introductie-training is een goede voorbereiding op de andere Linux-opleidingen van Axolot (link) en voor onze LPI-trainingen (link).

Deze training is bedoeld voor onder meer systeembeheerders en andere IT-professionals die nog niet eerder met Linux hebben gewerkt maar wel regelmatig met dit besturingssysteem te maken krijgen en beter uit de voeten willen kunnen met deze software.
Voor deze training is enige kennis en ervaring vereist met computers en software.
Twee dagen van 09.00 - 17.00
handwithwater.jpg